Yamaç Köyü Şehit Er Ethem Öztürk İlkokulu
Yamaç Köyü Güroymak/ Bitlis

VİZYON

Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkaların haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişime açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hemde sosyal yönde gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON

Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek ihtiyaçları beceriler kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkan hazırlamak. Milli manevi değerlere bağlı, Atatürk´ün "Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak" idealine inanan, kendisi ve toplumla barışık, bilime önem vererek iletişime açık iyi bir öğrenci, iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.

Kaloriferli VE SOBALI

İlçeye 5 km, ile ise 30 km uzaklıktadır.

İlçeye 5 km, ile ise 30 km uzaklıktadır.

VOLEYBOL VE BASKETBOL SAHASI MEVCUTTUR.

TÜBİTAK, BİR FİNCAN KAHVE